top of page

Instagram stories like mygtukas jau čia!

Galima drąsiai teigti, jog socialinis tinklas Instagram nepraleis progos sukurti naujų funkcijų. Šiandien didžiausia šio socialinio tinklo naujiena – Instagram istorijų (dar kitaip vadinamų stories) patiktukai.

Ši nauja Instagram funkcija sekėjams leis sureaguoti į stories ant jų paspaudus patiktuką. Kaip ir visos stories funkcijos (atsakymas į stories žinute (replay), stories pasidalinimų (shares), lipdukų ar nuorodų paspaudimų (sticker taps, link clicks) bei kiti duomenys kaip pasiekiamumas ir t.t.) ši funkcija bus matoma tik pačiam stories įkėlusiam Instagram vartotojui.

Gali kilti klausimas – kam to reikia? Jau seniai Instagram turėjo stories reakcijų funkciją, tačiau visos reakcijos nukeliaudavo stories kūrėjui į asmenines žinutes. O tai, ypatingai daug sekėjų turinčiam žmogui, ne visada yra patogu, kadangi žinučių gausoje gali pasimesti svarbūs susirašinėjimai. Taip pat galima manyti, jog dalis sekėjų vangiai naudodavosi senaisiais reakcijų mygtukais dėl tos pačios priežasties – nenorėdavo stories kurėjui siųsti asmeninės žinutės. Tačiau ši funkcija leis drąsiau sureaguoti į Instagram istorijas bei neužkimšti žinučių srauto.

Be to, nuomonės formuotojų marketingą išmanantys žmonės ir patys nuomonės formuotojai neleis sumeluoti, jog viena pagrindinių Instagram metrikų – sekėjų įsitraukimas, dar kitaip vadinamas Engagement rate, kuris parodo, kiek sekėjų savo veiksmais įsitraukė į paviešintą turinį. Tad ši funkcija leis sekėjams dar labiau įsitraukti savo patiktukais tiek į nuomonės formuotojų, tiek į kitų vartotojų istorijas.

Nauja funkcija naudotis jau gali dalis vartotojų, tačiau platforma sparčiai naujinasi ir jeigu ši funkcija jūsų dar nepasiekė – tikėtina, jog visi ja naudotis galės jau netrukus.



Comments


bottom of page